Ομάδες

Ομάδες

Ευστράτιος Παπάνης


Να φοβάστε τις ομάδες, που για να σας δεχτούν, την προσωπική σας ταυτότητα ζητούν θυσία.

Μα περισσότερο να τρέμετε τους ανθρώπους, που χωρίς περιστροφές είναι διατεθειμένοι να το πράξουν.

Κι εκείνους να προσέχετε, που το χαρακτήρα τους αρνούνται να λειάνουν, με τα υπόλοιπα μέλη για να ταιριάξουν.

Εξίσου τρομεροί με τα φερέφωνα, που παίρνουν τα σχήματα των ομάδων, που τους συμφέρουν.

Και όσους δεν ξέρουν πότε από αυτές να αποχωρούν, παρακαταθήκη αφήνοντας τα όσα έχουν προσφέρει.

Πάντα να υποψιάζεστε αυτούς, που συμμαχούν με πρόφαση τους στόχους και τις συλλογικές αξίες, αλλά στο νου τους μόνο έχουν την επιρροή και τους μόχθους των άλλων να παραχαράξουν.

Και ακόμα πιο επιφυλακτικοί προς τις κοινότητες που τις αλλαγές δεν τις αντέχουν, διαρκώς προσαρμόζοντας τις δυναμικές και αφομοιώνοντας κάθε νέο στοιχείο.

Κι αν νιώσετε πως συμμετέχοντας, η εξέλιξή σας τίθεται σε αναστολή ή παύση, μόνιμα ασχολούμενοι με πλαίσια, διαδικασίες και θεωρίες, αμέσως εγκαταλείψτε, πριν οι λεπτομέρειες την ορμή σας ανακόψουν.

Να παρατηρείτε όχι μόνο τα λόγια του αρχηγού, αλλά τις πράξεις εκείνων που πίσω του ενεδρεύουν, από τον τίτλο καλυμμένοι του ´υπό´ τις θελήσεις τους ανέντιμα προωθούνε.

Εξοβελίστε τους δειλούς που στη συντήρηση και άρνηση την αδυναμία τους αποκρύπτουν. Κι όσους με λόγια και ιαχές ευαγγελίζονται αστήρικτους αγώνες. Οι πρώτοι που θα προδώσουν είναι αυτοί. Με κατηγορίες και κατάρες τους αδικημένους θα παριστάνουν.

Και τέλος σημασία μη δίνετε σε ομάδες που τους σκοπούς με ακραίο τρόπο επιχειρούν στην κοινωνία να επιβάλλουν. Με οίηση, φωνές και ταραχή στο φόβο βασισμένες, στην ενοχή ή στην ελπίδα 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαγνωστικά Εργαλεία Για Εκπαιδευτικούς

Η χρήση του Facebook στην Ελλάδα